Pagini

miercuri, 27 aprilie 2011

Good deals on Amazon.co.uk

Se pare ca cei de la Amazon.co.uk s-au apucat de curatenia de primavara si ne incanta cu o multime de reduceri la toate produsele de pe site-ul lor. Mai multe detalii gasiti aici.

Pe mine ma tenteaza cateva carti:
- Jamie Oliver (mi se pare ca omul asta s-a nascut bucatar);
- despre sapun (ma bate gandul sa incep sa-mi fac singura sapunul din ingrediente naturale);

Si....desi nu este la reducere, imi doresc de ceva vreme acest micut obiect care ma fascineaza:


Pe voi ce v-ar tenta de pe Amazon? Ati comandat ceva de la ei pana acum? Cum vi se par produsele lor?

11 comentarii:

  1. Eu imi cumpar frecvent carti de pe Amazon pentru ca au preturi foarte bune la 'used books'. De multe ori gasesc carti considerate 'like new' la cativa centi, iar cu tot cu shipping ajung sa platesc cam $5 pe carte, insa tot e mai ieftin decat cartea noua din magazin.

    Am cumparat si eu un Kindle cadou pentru sotul meu, insa mai mult in folosesc eu :D

    Mi-e tare-tare drag si mi se pare tare comod. Mi-e mult mai usor sa citesc pentru ca imi maresc fonturile atat de mult cat e nevoie pentru a nu-mi obosi ochii. E mult mai usor sa "dai pagina" si nu stiu cum, dar citesc mai cu spor. Am realizat ca termin carti de cateva sute de pagini in doar cateva zile.

    Pentru mine problema principala la cartile tiparite era dimensiunea fonturilor. Uneori, chiar si cu ochelari, tot era foarte obositor sa citesc.

    Nu am renuntat la cartile tiparite, insa prefer acum sa dau banii pe carti de bucate, de calatorie, enciclopedii si alte carti de genul acesta.

    Ah, si inca ceva. E adevarat ca preturile cartilor in format Kindle nu sunt tocmai mici. Exista insa numeroase site-uri de carti in format .pdf gratuite. Kindle recunoaste formatul .pdf sau poti folosi un program care converteste .pdf in .mobi si atunci te vei bucura de toate avantajele unei astfel de carti (poti mari fonturile cat de mult vrei, poti citi cartea in format landscape etc).

    RăspundețiȘtergere
  2. De pe amazon.com mi-am comandat un kindle 3, a trebuit sa platesc taxe si tva, daca ai priteni in uk sau germania il poti lua mai ieftin de pe amazon.uk sau de.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am comandat si eu vreo doua carti de pe Amazon mai demult. Dar sa stii ca m-am zgarcit in ultima vreme :). Tot ce tine de lucruri practice (sfaturi, retete, etc) caut intai sa vad daca nu gasesc gratis pe net - the hell with copyright!
    Literatura nu as putea citi pe Kindle, dar mi se pare foarte util pentru carti practice. Intotdeauna am urat rasfoitul in dictionare, de exemplu, iar formatul electronic e grozav.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Americanca: Draga mea, merci pentru informatii. Chiar ma tenteaza sa-mi achizitionez un Kindle. Eu fac cam 1 ora cu RATB-ul pana la job si, sa nu ma plictisesc, prefer sa citesc decat sa ascult cine stie ce conversatii tampite prin jur (care sunt la ordinea zilei). Asa ca-mi bag castile de la mp3 in urechi si citesc. Mi-e cam greu sa ma car cu carti mai voluminoase dupa mine, deci ma rezum la carti mai mici. Cu un Kindle mi-ar fi mai usor de transportat toate cartile din lume :) si nu as fi nevoita sa citesc o carte care nu-mi place doar pt. ca e singura la indemana in mometul ala :)
    Carti gratuite am gasit si eu, in format PDF. Mai citesc pe laptop, dar mi-e greu sa stau in pat cu el in brate si sa ma mai si misc, sa nu amortesc :D
    Deci, Kindle e pe lista, dupa concediu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @dunedenisip: cred ca se poate comanda si din Romania de pe amazon.co.uk/.de/.fr .Si nu mai platesti taxele vamale, tinand cont ca sunt din UE si nici nu-ti desfac coletul la vama. Poate platesti diferenta de TVA, dar nu stiu sigur. Daca ne poate ajuta cineva cu aceasta informatie, ar fi super. Daca nu, voi afla cand imi voi comanda acest dragut Kindle :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @catintherain: Te inteleg perfect. Parca nu e acelasi lucru: una este cartea, alta Kindle. Mie imi place sa citesc foarte mult, imi plac cartile, sa citesc coperta de la sfarsit unde sunt informatii despre carte sau despre autor, imi place mirosul de carte noua, sa simti hartia, plus ca este mai sanatos pentru ochi. Dar, asa cum spuneam mai sus, mie imi trebuie in special pentru timpul pierdut in trafic. Mi-ar fi mult mai usor sa transport un Kindle decat o carte.
    Legat de copyright, iti impartasesc parerea. Desi nu este bine, tinand cont de situatia din Romania si nu numai, de criza, nu pot sa zic decat: traiasca torentele si la cat mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din cate am auzit daca esti din Romania poti comanda doar pe amazon.com, pe .de sau .uk pot comanda doar rezidentii din Germania sau UK

    RăspundețiȘtergere
  8. Serios? Uite nu stiam asta... dar mi se pare o prostie: cum sa nu poti cumpara daca nu esti din Anglia sau Germania? Ciudat

    RăspundețiȘtergere
  9. Era o vreme cand nu puteai comanda nimic de pe amazon.com daca erai din Romania, erau prea multe plati false. Daca ai cont pe amazon.uk sau .de poti sa faci o simulare de comanda sa vezi ca vei primi un mesaj de avertizare ca nu poti cumpara pentru Romania.

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) super tare!
    Anunt: ma mut in alta tara sa pot face comanda de pe amazon.uk... :))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Se gaseste Kindle si in Romania la Emag, insa pare un picut cam scump. Nu stiu insa cat ar ajunge comandat din strainatate, cu tot cu taxe si transport. Poate iese acelasi pret ca pe Emag... Plus Emag mai are si optiunea de plata in rate.

    Si eu tin mult la cartile tiparite, mai ales ca am crescut intr-o casa cu o biblioteca de vreo 3000 de carti, dar intr-adevar Kindle e un accesoriu care prinde bine in cazul in care calatoresti mult sau te deplasezi dimineata la serviciu.

    RăspundețiȘtergere