Pagini

joi, 31 martie 2011

M-am mutat...

Yeyyyy... gata, am terminat! Am reusit sa-mi mut toata agoniseala de aproape 7 ani... nu a fost deloc usor, parca nu se mai terminau. Si am si aruncat/dat foarte multe: o gramada de carti si cursuri din facultate, flori, incaltaminte,etc. Pentru ce le-oi fi pastrat atatia ani, habar n-am.
Marea mea dilema este cum au incaput atatea intr-o garsoniera. Cum si unde le-am inghesuit pe toate cand - din ce a ramas - am reusit sa umplu doua camere?! Cea mai mare prostie pe care o poti face cand stai in chirie este sa-ti cumperi frigider, masina de spalat, aragaz sau alte chestii voluminoase. Greu de transportat.
Dar a trecut...
Mi-a fost greu sa ma desprind de garsoniera care mi-a fost casa timp de 7 ani, de amintirile pe care le-am adunat... m-a cuprins o melancolie imensa si mai mai ca am renuntat la mutat; noroc cu sotul care mi-a fost alaturi si m-a asigurat ca ne va fi mult mai bine. S-a lasat cu lacrimi si regrete, cu intrebari fara raspuns.
Stau si ma intreb: daca m-as fi mutat in alta tara si as fi putu sa iau cu mine doar cateva lucruri, ce as fi facut? Mi-am confirmat banuiala ca ma atasez de locuri si de lucruri, ca mi-e greu sa renunt la lucruri banale cum ar fi o cana sau o pereche de sandale si pastrez amintiri despre (aproape) fiecare obiect pe care il detin.
Aveti vreo solutie pentru asa ceva? Cum sa fac sa nu ma mai atasez de lucruri materiale?
HELP!!!

5 comentarii:

  1. Scuze ca pana acum nu am apucat sa-ti raspund la comentariul lasat pe blogul meu.

    Lasa-mi o adresa de email daca vrei sa-ti povestesc mai multe despre minunata SUA :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, uitasem. Legat de subiect, sunt si eu la fel ca tine. Ma atasez de obiecte cu valoare sentimentala si nici cele 3 mutari de pana acum nu m-au vindecat de asta. La un moment dat, te obisnuiesti sa lasi in urma lucrurile si sa pastrezi doar amintirea in sine. Mai ales atunci cand trebuie sa te muti peste ocean cu doar 2 valize. Nu prea ai incotro :)

    Sa fiti super fericiti in casa cea noua!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci pentru comment si pentru urari...
    Chiar ma gandeam daca ar fi sa ma mut peste ocean sau chiar intr-o tara din europa, ce m-as face...sau chiar daca ar fi sa plec din Bucuresti.
    Ei, asta este, mergem mai departe. N-a durat mult sa ma acomodez, dar a "durut" ruptura, ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu ma atasez de lucruri deloc. Eu arunc tot ce-mi pica in mana :) Am nevoie de spatiu, sunt f minimalista cand vine vorba de strans lucruri. Eu cred ca tu te-ai atasat de garsoniera ca spatiu de locuit mai mult..:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil... dar si de lucruri ma atasez. Am haine de cativa ani care nu-mi mai vin (m-am ingrasat in ultimul timp)si pe care le pastrez pentru ca imi plac atat de mult incat nu ma lasa inima sa ma despart de ele.
    Sau imi cumpar carti si, chiar daca nu am unde sa le tin, reusesc sa le inghesui prin dulapuri. Am pastrat cartile din facultate vreo 3-4 ani si nu stiu de ce, ca doar ocupau mult spatiu.
    Am pastrat lumanarele parfumate chiar si dupa ce nu mai aveam ce sa ard, doar pentru ca imi placea cum miroseau si din cand in cand mai bagam nasul in ceara care mai ramasese :)
    So, trust me, nu ma atasez doar de locuri.

    RăspundețiȘtergere